In de omgeving
Rochehaut? Dat betekent toch 'hoge rots'?
De naam van het kleine, hooggeplaatste dorp zegt eigenlijk al genoeg. Betreft het hier een hoge rots zoals de naam laat doorschemeren? Absoluut niet!
De eerste vermelding van Rochehaut dateert uit 1315. In die tijd schreef men niet Rochehaut, maar 'Revogeha', vervolgens 'Rogeha' en daarna 'Revochehaut'. Het dorp heeft zijn naam dus mogelijkerwijze ontleend aan het woud van Revogne.
Het dorp Rochehaut maakt volledig deel uit van het typische Ardense landschap, een streek waar de bewoners dagelijks met het harde plattelandsbestaan geconfronteerd worden.
De schisteuze bodem is weinig geschikt voor de landbouw. De grond is voornamelijk bedekt met loofwouden gevormd door talrijke beukelaars en eikenbomen. Het tekort aan kalk maakt het verbouwen van graansoorten onmogelijk. Maar deze streek leent zich uitstekend voor het houden van runderen en schapen, die steeds een uitstekende reputatie aan het Franse hof genoten.
De bossen hebben hier altijd een uitzonderlijke fauna geherbergd. Hierbij denken we aan de everzwijnen, de reeën en overige hertachtigen die u tevens kunt ontdekken in het park.